Waarom zou je een verkoopmakelaar in 2022 nog inschakelen? Dat is de vraag die veel mensen stellen als ze een woning willen verkopen. Je leest namelijk steeds vaker dat in de huidige woningmarkt mensen hun huis zelf verkopen. Het inschakelen van een verkoopmakelaar is eigenlijk wel heel belangrijk. Je woning krijgt namelijk de beste verkoopprijs en dit komt door de ervaring van de verkoopmakelaar. Als je een woning in Arnhem-Zuid wilt verkopen, is het daarom ook handig om een makelaar Arnhem-Zuid in te schakelen. Deze heeft dan veel kennis van de lokale huizenmarkt en weet precies hoe je huis voor de hoofdprijs verkocht kan worden. Wat zijn de andere voordelen van een verkoopmakelaar in 2022? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Delen via de juiste kanalen

Iedereen kan een woning op social media plaatsen, maar je moet natuurlijk wel de juiste doelgroep bereiken. De verkoopmakelaar heeft diverse kanalen waarbij de juiste doelgroep bereikt wordt. Zo gaan ze gericht aan de slag en kunnen ze zelfs de woning te koop zetten op de populaire website: Funda. Ook kunnen ze gebruik maken van hun eigen social media kanalen en zit hier de doelgroep op die je nodig hebt.

Bezichtigingen

Als je zelf een huis verkoopt, ben je blij met iedere bezichtiging die je krijgt. Dit klopt niet helemaal, want de meeste mensen willen vaak gewoon even de woning bekijken. Bezichtigingen kosten op deze manier alleen maar tijd en energie. Een verkoopmakelaar screent vooraf de kijkers van je woning, zo weet je zeker dat alleen serieuze kijkers naar je woning komen kijken. De verkoopmakelaar kan ook de bezichtiging voor je begeleiden, zodat er een hogere kans is op een geslaagde eerste indruk. Zo weet de makelaar als geen ander hoe je de voordelen van een woning eruit laat springen.

Onderhandelen

Uiteindelijk zijn de onderhandelingen van groot belang bij het verkoopproces van je woning. De kopende partij heeft vaak een aankoopmakelaar in handen genomen en daarom is een verkoopmakelaar van groot belang. Deze behartigt namelijk de belangen van jou, terwijl de aankoopmakelaar dit doet voor de kopende partij. Een verkoopmakelaar weet waar die het over heeft en kan zo een goed bod voor je realiseren. Daarnaast kan hij de koopakte controleren en de woning op de juiste manier overdragen. 

Dus ook in 2022 is het van groot belang dat je een verkoopmakelaar in handen neemt, zodat je het meeste kunt halen uit je woning.