Elk huis heeft zijn eigen waarde wil jij graag weten wat jouw huis waard is in Veenendaal dan is het verstandig om een taxateur in de huren. Een taxatie van je woning is belangrijk wanneer je de woning wilt verkopen, kopen of verzekeren degene die de taxatie uitvoert is een taxateur uit Veenendaal. 

Waarom een taxateur?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om een taxateur in te huren voor de taxatie van je huis. Het kan zijn dat jij een goede verkoopprijs nodig hebt om je huis te kunnen verkopen. Of misschien heb je een taxatie Veenendaal nodig van je toekomstige huis om zo aan een hypotheek te komen. Ook kan een taxatie nodig zijn als je jouw huis wilt gaan herbouwen en je de herbouwwaarde moet laten bepalen voor het berekenen van de premie voor de opstal verzekering. Zo is een taxatie handig voor meerdere dingen als we praten over huizen. 

Waarde bepalen

Om de waarde te bepalen houd je rekening met de volgende punten:

  • Locatie en ligging
  • Grootte en inrichting en de ruimte die je hebt  
  • Verhuurd of niet 
  • Bereikbaarheid of parkeergelegenheid 
  • Goede scholen
  • Marktsituatie 

Kosten

Kosten van een taxatierapport staan niet vast maar je moet rekening houden met een prijs die ongeveer tussen de 550 en de 1000 euro zitten dit is nog afhankelijk van het aantal uren dat een taxateur kwijt is aan het rapport kwijt is. het is daarom soms heel handig om aan verschillende taxateurs een offerte aan te vragen. Verschotten zijn extra gemaakte kosten voor het uitbrengen voor een taxatierapport. Een taxateur heeft een plicht om onderzoek te doen naar bepaald soort factoren. Zijn er veranderingen opgetreden door de gemeente of provincie in beleid, drank en horecawet, openluchtrecreatie, bouwvorderingen, informatie over milieuvervuiling en het woongenot. Deze informatie wordt opgevraagd bij de gemeente en deze kosten vallen onder de verschotten. Iedere gemeente mag haar eigen tarief vaststellen voor deze verschotten. Waardoor de ene stad duurder kan uitvallen dan de andere stad terwijl in nog een andere stad er helemaal geen kosten berekend worden. Het maximaal bedrag voor verschotten is € 70. er moet ook een eigendom onderzoek gehouden worden dit lijkt overbodig maar is wel noodzakelijk zo kan ze achterhalen of de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is en gerechtigd is om te verkopen.